Личните данни на канцлера Ангела Меркел и на стотици други немски

...
Личните данни на канцлера Ангела Меркел и на стотици други немски
Коментари Харесай

Хакери атакуваха Меркел, немски политици и журналисти

Личните данни на канцлера Ангела Меркел и на стотици други немски политици са оповестени онлайн, оповестява Би Би Си.

От хакерската офанзива са наранени всички политически партии, с изключение на извънредно дясната „ Алтернатива за Германия ”. В обществената мрежа " Туитър " са оповестени телефонни номера, адреси, информация за кредитни карти, както и известия от чатове. 

Хакерите се направили обществено притежание кореспонденцията на над 30 публицисти от публичните малките екрани А Ер Де и Це Де Еф. Разкрити са и над 3,4 гигабайта данни и персонални фотоси на известния сатирик Ян Бьомерман.

Все още не е ясно кой стои зад хакерската атака, която беше избрана от министъра на правораздаването в Германия - Катарина Барли, като " сериозна ". " Хората зад това желаят да накърнят доверието ни в демокрацията и институциите ни ", разяснява тя. 

Личните данни са оповестени преди месец от акаунт в " Туитър ", последван от близо 17 000 индивида. Немските институции обаче схващат за това едвам преди няколко часа.

От Феределаното бюро за осведомителна сигурност в Германия обявиха, че проверяват хакерската офанзива и увериха, че държавните мрежи не са наранени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР